Schermafbeelding 2024 02 13 om 18 51 06

Hoe we proces & AI hebben verbonden in de praktijk

Update

ProcesoptimalisatieAI, 2 container begrippen die iedereen anders zal uitleggen. Hoe fijn is het om hier een praktische toepassing op los te laten en ook nog eens je team blij mee te maken? 

Een kaartje met

ChatGPT Liefde

De opdracht: Een kaart voor Valentijnsdag laten genereren door ChatGPT en direct laten drukken middels een API koppeling, een "simpele" maar effectieve "proof of concept" om 2 van onze favoriete termen met elkaar te verbinden en gelijk ons team verassen.

Voor valentijnsdag heeft ons team van designers en developers een oplossing gemaakt om een gedicht te laten genereren met ChatGPT en deze direct te laten drukken op een echt kaartje. De enige handeling voor ons: Het invullen van de informatie over de persoon en zijn of haar adres.

Wat we hebben gedaan?

We hebben ervaring met onze CopyRobin case met het koppelen van ChatGPT met onze applicaties, deze ervaring hebben we gebruikt om middels een simpele interface een gedicht voor valentijn te generen.

Waardoor er met 4 simpele stappen een fysiek kaartje gestuurd kan worden.

  • Stap 1: Naam van de ontvanger
  • Stap 2: Naam van de afzender
  • Stap 3: Informatie over de ontvanger, omschrijf zijn of haar persoonlijkheid
  • Stap 4: Genereren, adres invullen en versturen

ChatGPT API koppeling

We hebben de ChatGPT koppeling zo gemaakt, dat we parameters meegeven hoe we willen dat ChatGPT zich gedraagt, want er zijn dingen die we liever wel of niet in een gedicht willen zien.

Print API koppeling

De informatie die we hebben laten genereren, wordt direct doorgezet middels een API koppeling naar onze partner die kaartjes drukt en verstuurd en 2 dagen later zitten de kaartjes in de brievenbus.

Maar

Hoe persoonlijk is het?

Door ChatGPT de informatie te geven dat ik (Cornee) graag op de mountainbike zit, gek op Nutella ben en je me wakker kan maken voor autosport komt er echt een leuk gedichtje uit, maar waar er natuurlijk altijd het "handgeschreven" gevoel mist.

Maar de glimlach op mijn gezicht bij het ontvangen van het kaartje was zeker niet minder.

Conclusie & resultaat

Het gebruik van deze simpele AI toepassing in combinatie met procesoptimalisatie heeft laten zien dat het combineren enorm sterk kan zijn en hiermee kun je het verschil maken bij je medewerkers en of klanten. Het goed gebruiken en of toepassen van AI tools maakt hierin het verschil en kan gecontroleerd en gestuurd worden door het te koppelen en zorgen dat het proces geoptimaliseerd is. 

Hieronder het resultaat, de valentijnskaart.

20240213 183435
20230904 1518 Nextly Sfeerbeelden L Vermeulen 2337 Web Res
Mer weten over de combinatie proces met AI?