Ontdek hoe maatwerk software jouw organisatie uniek maakt. Samen bouwen we de toekomst. Neem nu contact met ons op.

Maatwerk software laten ontwikkelen

Het is een belangrijke keuze voor je organisatie: een standaard softwarepakket of maatwerk software. Wij kunnen ons voorstellen dat dit een lastige keuze is, maar toch hoeft dit niet zo te zijn. Je kiest namelijk voor maatwerk software wanneer standaardsoftware niet genoeg is voor jouw organisatie. Ben je op zoek naar specifieke functionaliteiten, heb je specifieke wensen en doelstellingen? Dan is maatwerk software iets voor jouw organisatie. 
 

Wat is maatwerk software?

Maatwerk software is, simpel gezegd, software die specifiek voor jouw bedrijf wordt ontworpen en ontwikkeld. Het houdt rekening met jouw bedrijfscultuur, processen, en gebruikerservaringen. Dit in tegenstelling tot standaard software, die generiek en bedoeld is om door meerdere organisaties gebruikt te worden. 

Maatwerk software biedt een unieke kans om processen die belangrijk zijn voor jouw bedrijfsvoering te optimaliseren, te automatiseren en te innoveren.

Wil je een idee krijgen van hoe dit er uit ziet? Bekijk dan deze case.
 

Wat is het verschil met standaard software?

Onder standaardsoftware verstaan we softwarepakketten die ontwikkeld worden voor een specifiek proces, dat bij bedrijven op dezelfde manier verloopt. De functies staan vast en om de software optimaal te gebruiken dient het proces op een bepaalde manier te verlopen. Je kunt hierbij denken aan een ERP (Enterprise Resource Planning), PIM (Product Information Management) of CRM (Customer Relationship Management) software.
 

De voordelen van maatwerk software

 • Betaal alleen voor wat je gebruikt: met op maat gemaakte software betaal je niet voor functies die je niet nodig hebt. Je kiest en betaalt alleen voor wat echt belangrijk is voor jouw werk.
   
 • Blijf uniek en sterk tegenover concurrenten: jouw bedrijf is anders dan alle anderen. Met speciale software die past bij hoe je werkt, blijf je anders en beter dan je concurrenten. Dit helpt je om op te vallen.
   
 • Werk sneller en bespaar tijd: als je sommige taken automatisch laat doen, die je eerst met de hand deed, bespaar je veel tijd. Meer tijd betekent dat je meer kunt doen of geld kunt besparen.
   
 • Makkelijker werken voor iedereen: goede software maakt het werk fijner. Het helpt ook om jonge mensen in je bedrijf te krijgen en te houden. Zij houden van werken met goede technologie.
   
 • Klaar voor de toekomst: door nu te kiezen voor software die speciaal voor jou wordt gemaakt, kun je makkelijk nieuwe dingen toevoegen als je bedrijf groeit of verandert. Zo blijft je bedrijf altijd up-to-date.
   

Combineren van softwarepakketten met maatwerk software

Door standaardsoftware te combineren met maatwerkoplossingen, benut je het beste van twee werelden: de betrouwbaarheid en snelheid van bewezen systemen met de flexibiliteit en specificiteit van op maat gemaakte functionaliteiten. Deze synergie zorgt ervoor dat jouw organisatie zich kan onderscheiden en tegelijkertijd efficiënt kan opereren.

Bij Nextly combineren we het beste van standaard softwarepakketten met op maat gemaakte software, waardoor we unieke oplossingen bieden die jouw organisatie efficiënter en effectiever maken. Onze benadering zorgt voor een vlekkeloze integratie, gebruikmakend van het API-first principe, om te verzekeren dat jouw systeem zowel flexibel als klaar voor de toekomst is.

Een voorbeeld hiervan is onze aanpak voor klantenportalen. Deze zijn ideaal voor bedrijven met configureerbare producten, waar standaard e-commerce oplossingen tekortschieten. Door standaardsoftware slim te koppelen aan specifiek ontwikkelde functionaliteiten, creëren we een gestroomlijnde ervaring voor zowel de klant als het bedrijf.
 

Hoe ontwikkel je software op maat?

Bij Nextly hanteren we een duidelijke aanpak voor softwareontwikkeling. Hieronder vind je onze stappen.

 • Definiëren van het doel: Alles start met een heldere visie. We duiken in de kern van wat je wilt bereiken met de software. Dit omvat het identificeren van het probleem dat je wilt oplossen, de doelgroep van de software, en de verwachte voordelen. Deze stap is belangrijk, en we staan open voor een gesprek om jouw visie te begrijpen.
   
 • Platformkeuze: Gebaseerd op de doelstellingen kiezen we samen het geschikte platform: open source of juist closed source.
   
 • Functionaliteiten en datastromen:. We definiëren samen de functionaliteiten en hoe verschillende datastromen geïntegreerd moeten worden. Dit proces resulteert in duidelijk omschreven user stories, die onmisbaar zijn voor een gestroomlijnde ontwikkeling.
   
 • Bouwen, testen, verbeteren: Nu beginnen we echt met het maken van de software. Wanneer we iets hebben gebouwd, kun jij het uitproberen. Wat je ervan vindt, is superbelangrijk voor ons. Als er iets niet helemaal werkt zoals jij wilt, passen we het aan. Dit doen we steeds weer: bouwen, jou laten testen, en dan verbeteren op basis van jouw feedback. Zo krijgen we software die perfect doet wat jij wilt.

Dit gestructureerde proces verzekert dat we bij Nextly software leveren die niet alleen aan jouw eisen voldoet, maar ook flexibel en schaalbaar is voor toekomstige groei. Binnen het afgesproken budget.
 

Maatwerk software maak je samen

Ben jij net zo enthousiast over de impact van op maat gemaakte software op je bedrijf als wij? Dan zitten we bij Nextly helemaal op één lijn. Wij zijn er om je te begeleiden bij het ontwikkelen van de software die precies doet wat jij nodig hebt. Wij geloven dat echte innovatie en digitalisering het resultaat zijn van een nauwe samenwerking. Neem contact met ons op en bespreken we hoe we jouw organisatie kunnen helpen groeien.