Expertise / Strategie

Workflow analyse inzicht in jouw digitalisatie

Nextly helpt bedrijven met digitale oplossingen. Een oplossing waar jij als organisatie effectiever en efficiënter van werkt. Met een gezonde groei als eindresultaat.

Zonder solide onderzoek, geen juiste digitale oplossing. Inzicht in de huidige workflows van jouw organisatie is essentieel om tot een goed advies te komen. Daarom voeren wij bij elk digitale vraagstuk een zogenoemde Workflow Analyse uit.

Pexels isaac ramos 17583913
Expertises

De aanpak van onze workflow analyse

Met een Workflow Analyse brengen we de processen van jouw organisatie in kaart. Met als doel: een overzicht van de huidige workflows, digitale verbeterpunten, de klantcontactreis en een concreet digitalisatie advies.
Tijdens de Workflow Analyse lopen wij per workflow een dag of dagdeel mee binnen jouw organisatie.

  • We volgen de dagelijkse werkzaamheden en onderzoeken grondig het hoe en waarom van elke handeling.
  • We brengen alle klantcontactmomenten in kaart.
  • We achterhalen wat er volgens jouw medewerkers goed gaat, beter kan en nog mist.
  • We brengen het systeem waar jouw organisatie mee werkt in kaart en kijken welke herhaalhandelingen er van toepassing zijn. 

De verkregen informatie verwerken we in drie onderdelen:

  1. Service blueprint
  2. Klantcontactreis
  3. Digitalisatie advies


Onderdelen
01

Service blueprint

We werken de onderzochte workflows vanuit een digitaal standpunt visueel uit. In deze visualisatie is zichtbaar welke digitale optimalisaties er mogelijk zijn, welke handelingen geautomatiseerd kunnen worden en welke rollen en systemen hiervoor nodig zijn.

02

Klantcontactreis

Naast interne processen kijken we ook naar de externe klantcontactreis. We creëren een overzicht van de momenten dat er communicatie met de klanten plaatsvindt, hoe dit gebeurt, wat de gewenste vervolgactie is en welke contactmomenten geautomatiseerd kunnen worden.

03

Digitalisatie advies

Onze specialisten stellen een digitalisatie advies op met hierin de top 3 kansen uitgewerkt. Hierin verwerken zij: de vervolgstappen, de impact, het budget en de besparing van de kansen. Met dit advies is het voor jouw organisatie duidelijk wat de vervolgstappen zijn om de digitale oplossing voor jouw vraagstuk door te voeren.
In dit advies brengen we, indien aanwezig, ook de kansen in kaart die op kort termijn opgepakt kunnen worden. Dit zijn kansen die jouw organisatie zelf kan doorvoeren, om direct een optimalisatie te realiseren.

contact-cta
Bespreek jouw idee met ons