Datachecker case nextly

Van honderd ID-checks per week naar 10.000 per dag

Datachecker

Van honderd verificatiechecks per week naar maar liefst 10.000 per dag. Dat is de groei die DataChecker realiseerde in de afgelopen tien jaar. Als kers op de taart werd het bedrijf ook genomineerd voor een FD Gazellen in 2021. De continue drive om te groeien ligt aan de basis van het succes van DataChecker.

Nextly stond aan de wieg van die enorme groeispurt. Hoog tijd dus om samen met Walter Codée, directeur van DataChecker, terug te kijken naar deze vruchtbare samenwerking én vooruit te kijken naar de toekomst.

De opmars naar digitale transformatie

We kunnen DataChecker simpelweg omschrijven als de one-stop-shop voor alles wat te maken heeft met online verifiëren van persoons- en bedrijfsgegevens. Maar zo zijn ze natuurlijk niet begonnen. Toen het bedrijf nog aan het begin van het succes stond, werden veel checks (deels) handmatig gedaan.

Walter vertelt:

“Dat was een intensief proces en met het oog op schaalvergroting, niet houdbaar. In 2014 leerde ik Youri Lieberton en Nextly kennen. We zaten vaak samen aan tafel om de groeimogelijkheden van DataChecker te bespreken. Al snel concludeerden we dat het goed was om onze samenwerking te intensiveren. Dus een jaar later pakte ik mijn spullenboel en verhuisde van Reeuwijk naar Dock 15 in Mijdrecht. Doordat we letterlijk dichter bij elkaar kwamen, hebben we samen een mooie stabiele basis voor verdere groei kunnen neerzetten. Dat is absoluut de kickstart geweest voor het succes van vandaag de dag.”

Schermafbeelding 2023 08 30 om 13 41 14

VAN HONDERD ID-CHECKS PER WEEK NAAR 10.000 PER DAG

Id check datachecker nextly

Hoe hielp Nextly DataChecker digitaal transformeren?

“Vanaf het moment dat DataChecker onder een dak zat met Nextly hebben we veel gebruikgemaakt van onder andere de development specialisten van Nextly. Zij hebben ons onder andere geholpen met het bouwen van eigen software. Uiteraard hebben we overwogen om dit inhouse te doen, maar we wilden schaalbaar blijven. Dan moet je zaken uitbesteden, zo simpel is dat. Maar uitbesteden aan de softwaredevelopers van Nextly voelde absoluut niet als een moetje. Doordat we hetzelfde DNA hebben, verloopt de samenwerking eigenlijk altijd vlekkeloos. Sterker nog, we worden regelmatig verrast door de dames en heren van Nextly. Ze stellen scherpe vragen die ons aan het denken zetten en ons uiteindelijk altijd verder helpen. Wat dat betreft is de kennis en ervaring van Nextly echt onmisbaar geworden. Overigens ook de kennis met betrekking tot bijvoorbeeld video, branding en social.”

Is dat niet een gevaar?

“Nextly heeft veel specialisten in huis die ons allemaal goed kennen. Zo vlakken we dat risico af. Sowieso is het super om terug te kijken naar het groeipad dat we samen hebben bewandeld. Het team van Nextly is aanstekelijk enthousiast en gedreven. Hun hart gaat echt sneller kloppen van mooie uitdagingen. Of het nu gaat om techniek, branding of business. Het is voelbaar in de hele organisatie en dus ook in onze samenwerking.”

Fd gazellen datachecker nextly

Een mooie waardering met de FD Gazellen

Een snelgroeiend, gezond bedrijf, mede dankzij een doordachte digitale transformatie. De groeispurt van DataChecker werd ook bij het bredere publiek bekend. DataChecker eindigde als vierde in de FD Gazellen* van 2021. Een resultaat om trots op te zijn!

*De FD Gazellen Awards zijn prijzen die worden uitgereikt aan de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Voor 2021 gaat het om ondernemingen die van 2018 tot en met 2020 ten minste 20% omzetgroei lieten zien, in 2018 minimaal €250.000 omzetten en het jaar 2020 winstgevend afsloten.

Van in-house oplossingen tot aansturen op efficiency

Kan je een concreet voorbeeld geven van wat Nextly voor Datachecker heeft betekend?

“Een mooi voorbeeld is dat we op een gegeven moment een zeer uitgebreide applicatie hadden met enorm veel functies. Deze was ontwikkeld met het oog op snelheid en efficiëntie, om geen ontwikkelingen in de markt te missen. Dat betekende dat we een zeer korte time-to-market hadden, maar ook minder marge. Tenslotte, veel softwareoplossingen waren vanwege de snelheid ingekocht bij partners. Om die marge op te schroeven heeft Nextly bijvoorbeeld een oplossing gemaakt die de checks in-house uitvoert. Uiteraard met een slimme doseerknop, waardoor we kunnen sturen op actuele capaciteit en oplopende wachttijd. Zo verliezen we niets aan snelheid en efficiency en winnen we tegelijkertijd op marge.”

Waar staat DataChecker over 10 jaar?

“Online is grenzeloos! En daarom hebben we ook grenzeloze ambities. We willen over de hele wereld van meerwaarde zijn voor onze opdrachtgevers. In Nederland hebben we een groot deel van de markt voorzien van de juiste oplossingen en ambiëren daar een top vijf positie in de markt van online-identificatie. Groei zit in ons DNA, dus daar gaan we voor. Het voelt soms alsof we net zijn begonnen!”

Doordat we hetzelfde DNA hebben, verloopt de samenwerking eigenlijk altijd vlekkeloos. Sterker nog, we worden regelmatig verrast door de dames en heren van Nextly

_Walter Codee - CEO Datachecker

DataChecker is dé partner als het gaat om slimme online identificatie en verificatie oplossingen. Dat doet het bedrijf voor grote namen zoals Randstad, PostNL, McDonalds en veel bedrijven uit de fintech. Met innovatieve technologische oplossingen zorgt DataChecker voor razendsnelle ID-verificaties, Right To Work Checks en customer remediation processen. Deze processen zijn volledig geautomatiseerd, end-to-end beveiligd en altijd compliant.

Datachecker & Nextly in cijfers

“Waar ik ooit alleen begon, bestaan we nu uit een team van 30 man. En die checks, die zijn in de loop van de tijd verduizendvoudigd. We schrikken niet meer van tientallen duizenden controles per dag. Dat is echt een mooi verschil. De samenwerking met Nextly heeft daar echt aan bijgedragen. Daar ben ik trots op!”

Digitaal transformeren?